Bruschetta (ahány ház, annyi szokás)
Hozzávalók:
6-8 db paradicsom (lehet picit puhább, az könnyebben ereszt levet)
olaj, olivaolaj
só, bors, kakukkfű
mozzarella sajt
Egy klasszikus előétel, saját verzióban, reggelire.
A paradicsomokat kockára vágom, egy serpenyőbe olajat melegítek és beleteszem. Megsózom, feketeborsot őrölök rá, meghintem pici szárított (vagy friss) kakukkfűvel, és belereszelek egy gerezd fokhagymát. Hagyom, hogy a paradicsomlevet eresszen. Fakanállal addig keverem óvatosan, amíg látom, hogy kezd sűrűsödni a paradicsom leve. Ezután az egészet átöntöm, egy tálkába ahonnan lehet majd ízlés szerint a pirított kenyérre vagy sima friss rozskenyérre halmozni. Fogyasztás előtt még meglocsolom egy kis jó minőségű extraszűz olivaolajjal.
Szeletelt mozzarella sajtot kínálok mellé, melyet szintén meglocsolok olivaoljajjal és megszórok pici kakukkfűvel.
Elő-előételnek pedig, természetesen eper, mi más?:-)
Tőlem, Nektek