Leírás

Egyszerűen szeretek sütni. Lehet kísérletezni, alkotni néha csak a magam örömére. De a legjobb megosztani az alkotásokat azokkal akiket szeretek. Mert akit szeretünk, azt etetjük.

Naptár

május 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Címkék

Szüli-névnapi reggeli

2015.05.06. 21:33 | fejesildi | Szólj hozzá!

Bruschetta (ahány ház, annyi szokás)

Hozzávalók:

6-8 db paradicsom (lehet picit puhább, az könnyebben ereszt levet)

olaj, olivaolaj

só, bors, kakukkfű

mozzarella sajt

 

Egy klasszikus előétel, saját verzióban, reggelire.

A paradicsomokat kockára vágom, egy serpenyőbe olajat melegítek és beleteszem. Megsózom, feketeborsot őrölök rá, meghintem pici szárított (vagy friss) kakukkfűvel, és belereszelek egy gerezd fokhagymát. Hagyom, hogy a paradicsomlevet eresszen. Fakanállal addig keverem óvatosan, amíg látom, hogy kezd sűrűsödni a paradicsom leve. Ezután az egészet átöntöm, egy tálkába ahonnan lehet majd ízlés szerint a pirított kenyérre vagy sima friss rozskenyérre halmozni. Fogyasztás előtt még meglocsolom egy kis jó minőségű extraszűz olivaolajjal.

Szeletelt mozzarella sajtot kínálok mellé, melyet szintén meglocsolok olivaoljajjal és megszórok pici kakukkfűvel.

 

Elő-előételnek pedig, természetesen eper, mi más?:-)

 

Tőlem, Nektek

A bejegyzés trackback címe:

https://akonyha50arnyalata.blog.hu/api/trackback/id/tr327430156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása