Leírás

Egyszerűen szeretek sütni. Lehet kísérletezni, alkotni néha csak a magam örömére. De a legjobb megosztani az alkotásokat azokkal akiket szeretek. Mert akit szeretünk, azt etetjük.

Naptár

május 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Címkék

Vajas piskóta málnával

2014.06.24. 21:38 | fejesildi | Szólj hozzá!

fot_-1_1403639351.jpg_2592x1936

 

Ez a változat egy tömörebb, nedvesebb piskótatészta receptje. A vajas piskóta tökéletes választás, ha gyümölcsös finomságra vágyunk. A töltelék különféle lehet, tejszínhab gyümölcsökkel, lekvár, dzsem, vajkrém, csokoládé krém.  De önmagában is kiváló sütemény, porcukorral megszórva, kávé mellé.

 

Hozzávalók:

20 dkg kristálycukor

20 dkg puha vaj

20 dkg liszt

4 tojás

1,5 evőkanál sütőpor (ne feledjük ez egy tömörebb tészta, több sütőpor kell hozzá!)

2 evőkanál tej vagy tejszín

1 csipet só

 

Töltelék:

 

25 dkg mascarpone

20 dkg porcukor

pár csepp vanília aroma

 

A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáit, majd óvatosan beleforgatjuk a csipet sóval keményre a vert tojásfehérjét. Ezután kanalanként beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, és végül a 2 kanál tejet (tejszínt). A masszát egy téglalapformába, vagy egy 18 cm-es tortaformába öntjük, aztán az alját többször az asztalhoz ütögetjük, hogy egyenletesen szétterüljön és sima legyen a felszíne.

A formát a 190 C fokra előmelegített sütőbe helyezzük és 20 perc után (addig nem szabad kinyitni!), hústűvel, vagy fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy megsült-e? (Akkor jó, ha már nem ragad a tészta)

Ha kész, akkor még nyitott ajtónál pár percig pihentetjük, majd kivesszük a formából és rácsra helyezzük, hogy a gőz el tudjon távozni a tésztából.

 

A kihűlt tésztát kettévágjuk, majd az alsó felét megkenjük a krémmel, és megszórjuk egy réteg friss málnával. Ezután ráhelyezzük a másik felét és a maradék krémmel teljesen befedjük. A tetejére díszítésként ismét málnát teszünk.

Egy pár órára hűtőbe tesszük, hogy a krém átjárja a tésztát. Vigyázat igazi kalóriabomba!

 

Tőlem, Nektek!

A bejegyzés trackback címe:

https://akonyha50arnyalata.blog.hu/api/trackback/id/tr746412619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása