Hozzávalók:
Kekszes alap:
120 g zabkeksz
60 g vaj
Krémsajtos réteg:
100 g krémsajt (Philadelphia
250 g mascarpone
100 g cukor
1 evőkanál. liszt
65 g tejföl
1 csomag vaníliás cukor vagy pár csepp vanília aroma
1 kezeletlen citrom héja
2 tojás
A kekszes alaphoz a zabkekszet aprítógépben morzsásra aprítjuk, a vajat pedig felolvasztjuk. Az olvasztott vajat összekeverjük a kekszmorzsával, majd a vajas kekszmorzsát egyenletesen elterítjük, kézzel kicsit lenyomkodjuk egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortakarikában. 165°C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
A krémsajtos réteg hozzávalóit egy tálban kézi habverő segítségével egyneművé keverjük, majd a kekszes alapra öntjük és 165°C-os sütőben 45 percig sütjük. Miután kihűlt, néhány órára, de akár egy éjszakára is hűtőbe tesszük a tortakarikában. Tálalás előtt cikkekre vágjuk és a tortaszeleteket meglocsoljuk eperöntettel.