Leírás

Egyszerűen szeretek sütni. Lehet kísérletezni, alkotni néha csak a magam örömére. De a legjobb megosztani az alkotásokat azokkal akiket szeretek. Mert akit szeretünk, azt etetjük.

Naptár

május 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Címkék

Sajttorta, vag y cheesecake eperöntettel

2014.10.07. 20:56 | fejesildi | Szólj hozzá!

fot_1_1412599390.jpg_1224x1632

Hozzávalók:

Kekszes alap:

120 g zabkeksz
60 g vaj

 

Krémsajtos réteg:

100 g krémsajt (Philadelphia

250 g mascarpone
100 g cukor
1 evőkanál. liszt
65 g tejföl
1 csomag vaníliás cukor vagy pár csepp vanília aroma
1 kezeletlen citrom héja
2 tojás

 

 

A kekszes alaphoz a zabkekszet aprítógépben morzsásra aprítjuk, a vajat pedig felolvasztjuk. Az olvasztott vajat összekeverjük a kekszmorzsával, majd a vajas kekszmorzsát egyenletesen elterítjük, kézzel kicsit lenyomkodjuk egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortakarikában. 165°C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

A krémsajtos réteg hozzávalóit egy tálban kézi habverő segítségével egyneművé keverjük, majd a kekszes alapra öntjük és 165°C-os sütőben 45 percig sütjük. Miután kihűlt, néhány órára, de akár egy éjszakára is hűtőbe tesszük a tortakarikában. Tálalás előtt cikkekre vágjuk és a tortaszeleteket meglocsoljuk eperöntettel.

A bejegyzés trackback címe:

https://akonyha50arnyalata.blog.hu/api/trackback/id/tr796423943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása